Programma

We kijken per persoon hoe wij het beste ondersteuning kunnen bieden bij het afstuderen. Ons basisaanbod bestaat uit drie onderdelen:

Van begin tot eind duurt dit traject vijf weken.

Het intakegesprek
Tijdens dit gesprek kijken we of wij iets voor je kunnen doen. Zowel de technische aspecten van je onderzoek en de scriptie komen aan bod als jouw persoonlijke situatie. We onderzoeken waar je bent in het proces en wat je hindernissen en kansen zijn. Jij kijkt op jouw beurt of je vertrouwen hebt in onze aanpak.
Samen bespreken we je verblijf in het hotel. Ook praktische zaken komen aan de orde zoals: ben je een ochtend- of een avondmens? Je moet voor de hotelsessie het een en ander regelen. Spreek bijvoorbeeld met je scriptiebegeleider af dat je tijdens je verblijf een beroep kunt doen op hem of haar via Skype of chat, wanneer je inhoudelijke vragen hebt.

De intake kost een beperkt bedrag (€50) dat in korting gebracht wordt op de kosten van het verdere traject als je daaraan deelneemt. Ook wanneer je niet verder gaat is het intakegesprek nuttig voor je: na dit gesprek weet je beter waar je blokkades zitten en wat mogelijke manieren zijn om daar mee om te gaan.

Als je besluit om deel te nemen krijg je een individuele opdracht om je voor te bereiden op de ‘Hoteldagen’. Hiervoor krijg je twee tot drie weken de tijd. Tussendoor kom je langs voor een voortgangsgesprek. Zo zorgen we er voor dat je uit de Hoteldagen alles haalt wat er in zit.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stap 2: Het driedaags verblijf
Drie dagen en twee nachten in Het Afstudeerhotel met individuele begeleiding, gebaseerd op de intake en toegesneden op jou persoonlijk. Er zijn maximaal twee andere studenten die het programma volgen. Afwisselend werk je voor jezelf aan je scriptie, neem je deel aan een groepsgesprek of krijg je individuele coaching. De maaltijden gebruik je met elkaar in de eetkamer.
Tijdens deze drie dagen kom je uit je onproductieve gedrag en worden mogelijkheden onderzocht en uitgeprobeerd die je houding en je aanpak veranderen. Aan het einde van dit deel ga je naar huis met een opdracht waaruit moet blijken dat je nu op een andere manier aan de slag bent.

Stap 3: Het tweedaags verblijf
Na twee weken kom je terug voor een verblijf van twee dagen en een nacht in Het Afstudeerhotel, met dezelfde lotgenoten. Dan worden de resultaten van de tussenopdracht omgezet in een route voor de rest van je afstudeertraject.

Terug naar boven.